Menü
Csonthéjas magvak fogyasztása jelentősen csökkenti a vastagbélrák visszatérésének esélyét

Közzétéve: 2017. 05. 19. 05:15 - Frissítve: 2017. 05. 19. 06:14 - Romhányi Anikó, Vörösmarty Rádió

Kisebb eséllyel újulhat ki a vastagbélrákja annak, aki rendszeresen fogyaszt csonthéjas magvakat, például mogyorót, mandulát, pekán- és kesudiót - állapították meg amerikai kutatók. Az ilyen betegséggel megműtött, majd kezelt pácienseknél 42 százalékkal kisebb eséllyel tért vissza a rák, és 57 százalékkal kisebb volt a halál kockázata, ha hetente legalább 56 grammnyit fogyasztottak ezekből a magvakból. Az Egyesült Államokban legtöbbet fogyasztott magfélének, a földimogyorónak és az abból készült mogyoróvajnak ugyanakkor a kutatások szerint nincs jelentős hatása.

   
Online adás
Üzenj nekünk!