Menü
Nemzeti ünnep - Állami kitüntetést kapott Lukács László és Horváth Imre

Közzétéve: 2018. 03. 13. 17:32 - Frissítve: 2018. 03. 14. 05:56 - Romhányi Anikó, Vörösmarty Rádió

Állami kitüntetést kapott Horváth Imre és Lukács László. A fehérvári néprajzkutató, muzeológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa, a Kodolányi János Főiskola volt egyetemi tanára a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át március 15-e alkalmából. A díjat az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként kapta. Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Horváth Imre, a Székesfehérvári Egyházmegye nyugalmazott plébánosa, címzetes apát, főesperes és kanonok. A Vígadóban rendezett ünnepségen Balogh Zoltán miniszter közölte, Magyarországnak hozzáértő, elkötelezett és bátor emberekre van szüksége. Akik ma megkapták a díjakat a kultúra, a művészet, az oktatás, a tudomány, a sport, a gyógyítás, a közélet, a hitélet területén kiemelkedőt alkottak. A miniszter kiemelte: 1848/1849 óta minden nemzedéknek meg kell küzdenie a magyarok igazságáért. Ebben a küzdelemben állnak a díjazottak is, olyan emberként, akik hivatásukkal méltóak akarnak lenni a nemzet gyarapítóihoz.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán miniszter kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat adott át Krisztik Csabának, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművészének. BLASKÓ BORBÁLA a fehérvári teátrum táncművésze, koreográfusa, táncpedagógusa pedig kiemelkedő táncművészeti tevékenysége elismeréseként Harangozó Gyula-díjban részesült.
Kitüntették a velencei-tavi és a Fejér megyei sportélet két kiváló alakját is. Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült az olimpiai ezüstérmes, ötszörös világbajnok kajakos Fidel László. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnökségi tagja, a fehérvári Vitál Club vezetője, a kajakos Szipola Antal vehette át.


   
Online adás
Üzenj nekünk!