Menü
Dietetikus: fontos az egyensúly a fogyókúrában

Közzétéve: 2018. 05. 16. 10:53 - Romhányi Anikó, Vörösmarty Rádió

A koplalás és bizonyos táplálékok megvonása különböző betegségeket, problémákat idézhet elő, ezért a fogyókúra alatt is meg kell tartani az egyensúlyt - közölte Antal Emese dietetikus. A TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője példaként említette, hogy az alacsony szénhidrátbevitel általában túlzott fehérjefogyasztással társul. A szénhidrát megvonása miatt koncentrációzavar és fáradékonyság jelentkezhet, a sok fehérjétől pedig vesegondok és csontritkulás alakulhat ki. Hangsúlyozta, a koplalás és a kevés kalória bevitele sem jó módszer, mert olyankor raktározni kezd a szervezet, az első pár kilogramm könnyen és gyorsan lemegy, de utána "jojózás" kezdődik. Az a normális, ha heti fél, egy kilogrammot fogyunk, ha mértéket tartunk és a helyes étkezés mellett növeljük a mozgást - hangoztatta a dietetikus. Kiemelte, a fogyókúrával egészségünket alapozzuk meg, ezért nem rövid és gyors lehetőségeket kell keresni, hanem olyat, amelyet hosszú távon is fenn lehet tartani.

   
Online adás
Üzenj nekünk!