Menü
Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete.

Közzétéve: 2019. 02. 22. 11:32 - Frissítve: 2019. 02. 22. 13:40 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete. A március 1-je és június 30-a közötti időszakra hat álláshely létesítésére adott pluszforrást az Önkormányzat a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak, ugyanis adóerő képessége miatt Székesfehérvár kiesne a közfoglalkoztatási támogatásban részesülő városok közül. Ez a döntés a megyei hatáskörű, de városi fenntartásban működő Vörösmarty Mihály Könyvtárt érinti leginkább, ahol 12 közfoglalkoztatottal végzik tevékenységüket.

Minden 65 év fölötti fehérvárinak alanyi jogon jár az évi egyszeri 5000 forintos támogatás, amivel kapcsolatban arról határozott a testület, hogy ezt nem utalvány, hanem készpénz formában biztosítja Székesfehérvár önkormányzata. Elhangzott, hogy alanyi jogon biztosítja a város ezeket a támogatásokat, de fontos az is, hogy ezt jogszerűen tegyék. A testület arról is döntött, hogy a Székesfehérvári Születési támogatást is készpénzben biztosítja a családoknak.


A közgyűlés egy hónap időtartamra módosította a helyi közösségi közlekedés teljes árú bérlet díját, csökkentve azt 50 százalékkal és a szolgáltatónak a bevételkiesés pótlására harmincmillió forintos keretet biztosított. Székesfehérvár önkormányzata közvetlenül támogatni szeretné azon munkavállalókat is, akik közösségi közlekedéssel jutnak el a munkahelyükre. A város polgármesterének javaslatára az év egy hónapjában a teljes árú, úgynevezett dolgozói bérlet árának felét átvállalja az önkormányzat, azaz a bérlet a szokásos ár feléért lesz megvásárolható, a szolgáltató kiesett bevételét pedig megtéríti a város.


   
Online adás
Üzenj nekünk!