Menü
A közbeszerzésekről tartottak konferenciát a Magyar Királyban

Közzétéve: 2019. 05. 14. 19:09 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

A közbeszerzések szerepe a technológiai modernizáció és digitalizáció valamint az egészségügy területén. Ebben a témában tartottak nemzetközi konferenciát kedden Székesfehérváron. A Magyar Király Hotelbe csaknem tíz országból mintegy száz ember érkezett a konferenciára, amelyet a Somogy Megyei Közgyűlés és a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezett. A résztvevők az innovatív közbeszerzésekről osztották meg egymással tapasztalataikat. A projekt célja az, hogy olyan termékek, szolgáltatások jussanak el közvetlenül a felhasználókhoz az önkormányzatokon keresztül, amik egyébként sokkal később jutnának el hozzájuk – mondta Szépvölgyi Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetője.
A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség az Uniós projekt vezető partnere, melyben hat különböző közép-európai ország szervezetei, köztük helyi, megyei és regionális szintű önkormányzatok, valamint az innovációban és a vállalkozások fejlesztésében érdekelt felek dolgoznak együtt az innovatív megoldások közbeszerzési eljárás közép-európai népszerűsítésén. Bucova Dominika egy cseh innovációs cég munkatársa és nagyon hasznosnak tartja a kezdeményezést. Magyarországról kiemelt előadó volt Bíró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, aki az egészségügyi innovatív közbeszerzés hazai lehetőségeit mutatta be.
Az innovatív közbeszerzések és partnerség hazai jogi kereteit is bemutatták. A rendezvény egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol a lehetőségeket és korlátokat beszélték át a téma szakértői.

   
Online adás
Üzenj nekünk!