Menü
Életbe lépett a hőségriasztás

Közzétéve: 2019. 06. 12. 09:31 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. Székesfehérváron ma és a következő napokban az alábbi helyeken osztanak vizet 11.00 és 17.00 között: Városház téren, Piac téren és Fő utcában. Ivásra alkalmas szerkezetet a következő közterületeken található tűzcsapokra szerelnek: Béke tér, Vasútállomás, Prohászka O utca- Kaszap I. utca sarok, Várkörút -Watthay utca sarok és Piac tér -Lisz F. utca sarok.
Figyelmeztettek továbbá arra, hogy a déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek: Alba Plaza, Autóbusz-pályaudvar vároterem, Fehér Palota, a Vársoháza Díszterme szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között.
Ajánlásukban az is olvasható, hogy védjük a bőrünket naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban.
   
Online adás
Üzenj nekünk!