Menü
Szombaton avatják a II. János Pál pápa teret

Közzétéve: 2019. 06. 18. 13:20 - Frissítve: 2019. 06. 18. 15:59 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

A megszépült II. János Pál pápa tér avatásával kezdődik szombaton a Múzeumok Éjszakájának programsorozata. Megnyitja kapuit a Szent Anna-kápolna, körsétát tehetünk a Városházán, este pedig médiainstallációkkal kísért fúvós koncertet tartanak a Díszudvarban. A Szent István-székesegyház előtti II. János Pál pápa tér avatásával kezdődnek a programok szombaton 18 órakor. Délután a Szent Anna-kápolna is megnyitja kapuit, 16-18.30 óra között fogadják a látogatókat.

A rendezvénysorozatban hagyományos körséta indul a Városházán. Aki tudni szeretné, milyen szobrok vigyáznak a házra a kapu fölötti erkélyen, hol található az élet fája, és mit őrzött egy ideig New York polgármestere a dolgozószobájában, két meghirdetett időpont közül választhat. 18.30 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester, 19.30 órakor Kulcsárné Németh Mariann idegenvezető mesél az érdeklődőknek.

21.30 órától a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar ad koncertet a Díszudvarban Hámori János vezetésével; a pop- és rockzenei slágerek hangulatához Falvay Miklós médiaművész vetített képei adnak hátteret.

   
Online adás
Üzenj nekünk!