Menü
Alba Innovár - lezárult az első digitális felnőttképzési program

Közzétéve: 2019. 06. 25. 15:32 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Sikerrel zárult az az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program, melyet közösen indított az Alba Innovár Digitális Élményközpont, az Arconic és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A januárban kezdődött 320 órás tanfolyam eredményeként 11 arconicos dolgozó vette át digitális közép-, illetve emeltszintű diplomáját. Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését sajátíthatták el az Arconic dolgozói- így ők már felkészülten várják a digitális világ hozta változásokat - mondta Katus István, az Arconic-Köfém Kft. országigazgatója.
A program ötlete tavaly fogalmazódott meg. A pilot program pedig januárban indult. A 320 órás digitális szakember-képzési programban – ami heti egy-két nap tanulást jelentett – a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését sajátították el - mondta Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője.
A jelenleg is zajló digitális átalakulásra készíti fel a program a ma munkavállalóit - erről már Fehérvár polgármestere beszélt. Az új generációknál a digitális tudás alapkövetelmény, a változások azonban már most is zajlanak, sok fehérvári cégnél már most a világ legkorszerűbb technológiáit alkalmazzák - ezért támogatja a felnőttképzési programot a jövőben is az önkormányzat - tette hozzá Cser-Palkovics András.
A következő programban részt vevő negyven ember hamarosan megkezdi a képzést – az országosan egyedülálló program pedig nem kizárt, hogy állami támogatásban is részesül majd a jövőben – hiszen várhatóan beváltja a hozzáfűzott reményeket, vagyis a naprakész szakmai tudást, a termelés hatékonyságának növelését, és a szakképzett munkaerőhiány csökkentését.

   
Online adás
Üzenj nekünk!