Menü
Győztek a MÁV röpisei a női és férfi élvonalban is

Közzétéve: 2019. 10. 15. 05:53 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

Remekül kezdett az újonc fehérvári együttes az NB I nyitókörében. A vendég gödöllőieket 6:1-gyel állva hagyták Orosz Biankáék az első szett elején. Szabados István csapata a kezdeti nehézségek után magára talált, de későn, a MÁV viszonylag simán nyerte a játékrészt 25:15-re.
A folytatás is hasonló különbséggel indult az elsőhöz, annyi nem elhanyagolható eltéréssel, hogy ezúttal a Gödöllő vezetett 6:2-re. 9:9-nél ugyan utolérték a hazaiak a vendégeket, de ezután is a GRC támadott hatékonyabban és birtokolta az előnyt. Állandósult a 3-4 pontos vendég vezetés, de a hajrában olyannyira felzárkózott a MÁV, hogy Zolnai Vanda ász nyitásával már 24:24-et mutatott az eredményjelző. A szett legvégén mégis az ellenfél örülhetett: 26:24-re nyert, 1:1-re módosítva a mérkőzés állását. A negyedik szettnek csupán az eleje bizonyult szorosnak, a későbbiekben fokozatosan növelte előnyét az újonc Fehérvár és végül magabiztosan, 25:14-re hozta az etapot, 3:1-es győzelmet aratva az NB I Liga első játéknapján. A mérkőzés legponterősebb játékosa az amerikai Sydney Busa volt a MÁV Előréből.

A férfi bajnokság vasárnapi fehérvári meccsén jobban kezdte az első szettet a vendég DEAC, de 8:8 után kétpontos előnyre tett szert a hazai csapat. A MÁV öröme azonban nem tartott sokáig, a vendégek visszavették a vezetést és onnantól fogva már nem adták ki a kezeik közül: 25:18-ra nyert a DEAC. (0:1) A sorsdöntő ötödik, rövidített szettben 5:5-nél még egált mutatott az eredményjelző, utána viszont mintha a rövidebb kispad hátránya kijött volna hazai oldalon: a játékosok fáradtan és kevésbé koncentráltan mozogtak, amit a vendégek kihasználtak és már úgy tűnt, könnyen nyerik a szettet és a meccset, de innen is képes volt felállni a MÁV és egyenlített 14:14-nél. Sőt, remek végjátékot produkálva meg is nyerte az etapot 18:16-ra, 3:2-re pedig a szezon első bajnokiját!

   
Online adás
Üzenj nekünk!