Menü
Figyelmeztetnek a hó miatt - akadozik a közlekedés

Közzétéve: 2019. 12. 02. 12:21 - Frissítve: 2019. 12. 02. 12:50 - Romhányi Anikó, Vörösmarty Rádió

Figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt az ország északi felében. Az érintett területeken több centiméteres hó hullhat a következő órákban. Az ország nyugati és déli részén eső, havas eső esik.
Lassabban lehet csak autózni szinte az összes autópályán. Az időjárás és az erős forgalom miatt kell hosszabb menetidővel számolni. A havazással érintett forgalmi utak megelőző szórását már éjszaka elvégezték, és folyamatosan takarítják.
Fennakadásokat okoz a havazás a vasúti közlekedésben. A Nyugati pályaudvaron és Fótnál nehézkes a váltók kezelése. A Budapest-Cegléd-Debrecen szakaszon, valamint a szobi, a vácrátóti és a lajosmizsei vonalon egy-két órás késésekre is számítani kell. A monori személyvonatok nem közlekednek, helyettük a zónázó vonatokkal lehet utazni. Bakonyszentlászló és Zirc között pedig egy kidőlt fa miatt nem járnak a vonatok.
Megnövekedett menetidővel közlekednek a BKK-járatok a fővárosban. Hetven munkagép dolgozik Budapesten a hóeltakarításon, a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek - írta Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán. Karácsony Gergely tudatta, az előrejelzések szerint hamarosan eláll a havazás Budapesten, így a délutáni csúcsra a főbb útvonalakat már meg lehet tisztítani. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik meg majd - tette hozzá.
Nem okoz nagyobb fennakadást a havazás a Ferihegyi repülőtéren, de néhány járat kisebb késéssel indul vagy érkezik. Az ónos eső és a kötelező jégtelenítés miatt a szokásosnál lassabb a repülőgépek felkészítése, ezért fordulnak elő késések. A Liszt Ferenc reptér arra kéri az utasokat, hogy figyeljék a Budapest Airport járatinformációs oldalát vagy mobil applikációját, vagy szükség esetén lépjenek kapcsolatba légitársaságukkal.

   
Online adás
Üzenj nekünk!