Menü
Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert az Arany EGYMI

Közzétéve: 2020. 02. 25. 15:06 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel gazdagodott az Arany János EGYMI szakiskolája. Az intézmény a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságának címét. Az iskolában kiemelten fontos hangsúlyt kap az, hogy a diákokat olyan tudatos vásárlókká neveljék, akik képesek az érdekeiket képviselni – mondta Sebestyénné Oroszi Ágnes, intézményegység-vezető.

Az oktatók és a diákok elkötelezettségét, közös munkáját Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszönte meg, aki kiemelte: a szakiskolában töltött évek alatt a diákok számos gyakorlati és elméleti óra alatt kapnak hasznosítható tudást arról, hogyan bánjanak a pénzzel, hogyan legyenek tudatos vásárlók, környezettudatos felnőttek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium először 2016-ban hirdette meg oktatási intézményeknek szóló pályázatát azzal a céllal, hogy az iskolákban megjelenjen a tudatos vásárlói magatartás, valamint a felelős pénzügyi ismeretek tanítása. Az Arany EGYMI Szakiskolája Székesfehérváron az első, országosan a 74., Fejér megyében pedig a harmadik oktatási intézményként nyerte a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

   
Online adás
Üzenj nekünk!