Menü
Koronavírus - a Densoban is van fertőzött

Közzétéve: 2020. 09. 16. 08:11 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Elérte a Denso-t is a koronavírus-járvány második hulláma. A cégnél három dolgozó koronavírus tesztje pozitív lett. A fertőzöttek házi karanténban vannak, az üzemben megerősített vírusvédelmi intézkedések léptek életbe. Még múlt héten tapasztalta magán a koronavírus tüneteit két dolgozó, akik cég székesfehérvári egységének házi protokollja szerint otthon maradtak. Náluk a háziorvosi szolgálat elrendelte a koronavírusteszt elvégzését, ami mindkét esetben pozitív lett. Szincsák Attila ügyvezető igazgató tegnap újabb fertőzöttről számolt be.
A Denso már augusztus közepétől elkezdte szigorítani a dolgozóira vonatkozó szabályokat, a mostani eredmény következtében pedig az étkezőkben, pihenőkben és az irodákban elválasztó paravánokat szereltek fel, kötelező a szájmaszk használata mind a gyár területén, mind a dolgozói buszokon. Ez alól csak azok a területek számítanak kivételnek, ahol a biztonsági másfél méteres távolság betartható. Szincsák Attila kiemelte: a termelés leállítását nem tervezik.
A gyárban igyekeznek könnyíteni a dolgozók komfortérzetén arcpajzsok beszerzésével. Ezen kívül speciális fertőtlenítőszerekkel folyamatosan takarítják a közösen használt helyiségeket annak érdeklében, hogy elkerülhetőek legyenek az újabb fertőzések.

   
Online adás
Üzenj nekünk!