Menü
Kötelező lázmérés - felkészültek a fehérvári iskolák

Közzétéve: 2020. 09. 30. 08:22 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Holnaptól kötelező lesz a lázmérés az iskolákba való belépéskor. A székesfehérvári intézmények felkészültek a protokollra. A Széchenyi Technikumban például már semmi rendkívüli nincs abban, hogy maszkot kell viselni, és lázat mérnek belépéskor. Ott az 1100 fölötti tanulói létszám miatt lehetetlen ugyanis betartani a másfél méteres távolságot az osztálytermekben, így itt már szeptember 1-je óta kötelező a maszk használata az iskola teljes területén és a tanórákon is. Emellett érintés nélküli lázmérőket alkalmaznak a reggeli belépéskor. Horváth Lajos Zoltán, az iskola igazgatója elmondta: az egyik tanuló édesapjának köszönhetően egy professzionális kamerarendszert sikerült beszerezni, amit ma már üzembe is helyeznek.
Minden intézményben rendelkezésre állnak a hőmérők, ugyanakkor a legtöbb intézményben ez idáig időszakosan, és szúrópróbaszerűen is voltak hőmérséklet-ellenőrzések – mondta a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja. Kulcsár Szilvia hozzátette: a jövő hét folyamán minden iskolába érkeznek hőkamerák.
Annál a tanulónál, akinek a megadottnál magasabb a testhőmérséklete, egy ellenőrző mérésre is szükség lesz, hiszen a külső hőmérséklet, és a meleg ruházat is befolyásolhatja azt. A város számos általános iskolájában már az első becsengetés óta működik a lázmérés. Ahol pedig, ez eddig nem volt az iskolába lépés rutinjának része ott beszerezték a lázmérőket.

   
Online adás
Üzenj nekünk!