Menü
Homokrajzok – november 3-án újra előadást tart a Balett Színház

Közzétéve: 2020. 10. 26. 08:29 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Hosszú szünet után november 3-án, kedden 19 órakor a Székesfehérvári Balett Színház újra előadhatja a Homokrajzok című táncszínházi estet a Vörösmarty Színház nagyszínpadán, ahol ismét három egyfelvonásos kortárs balettet láthat a táncot kedvelő közönség.
Az első, az Eltűnőben címet viselő költői hangvételű táncmű, az emberi kapcsolatok törékenységéről, sérülékenységéről szól. A Kristian Ole Tangen norvég koreográfus által nyolc táncművészre komponált darab volt az első olyan mű a Székesfehérvári Balett Színház repertoárján, amelyet vendég koreográfus készített a társulat számára.
A második, az est címadó darabja, a Homokrajzok, amelyet Egerházi Attila rendez és koreografál, költői képet rajzol az elmúlásról, miközben a táncosi lét tiszavirág életű mivoltáról szól. A tánc – lényegét tekintve – mozdulatrajzok a térben, amelyek olyanok, mint vízre rajzolt vonalak, vagy homokba írt szavak, vagy akár egy tengerparton, gyerekkéz építette homokvár, amelyet az idő vagy egy óvatlan lépés elporlaszt. Az estet záró harmadik balett, a Félhomály félelmeinkről és a démonjainkkal vívott harcról szól.

   
Online adás
Üzenj nekünk!