Menü
Érdemes még januárban nyilatkozni az adókedvezményekről

Közzétéve: 2021. 01. 26. 06:35 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről. Az adóelőleg-nyilatkozatokat a dolgozó tölti ki és adja át munkáltatójának. Bérszámfejtéskor a munkáltató a nyilatkozatnak megfelelően veszi figyelembe a munkavállalónak járó kedvezményeket.Aki már a januári fizetésében érvényesítené a kedvezményeket, annak az első bérszámfejtés előtt nyilatkoznia kell – mondta Mártonné Beke Éva, a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.
A kommunikációs referens az első házasok kedvezményéről is beszélt, amely változatlanul 24 hónapon keresztül havi 5 000 forint adómegtakarítást jelent a házaspároknak. A családi kedvezménnyel pedig az egy gyermeket nevelőknél 10 000, a két gyermeket nevelőknél gyermekenként 20 000, a három vagy több gyermeket nevelőknél pedig gyermekenként 33 000 forinttal több kerülhet havonta a családi kasszába, emelte ki Mártonné Beke Éva, aki hozzátette, 2021-től már a személyi kedvezmény is az összevont adóalapot csökkenti, mértéke a jogosultság hónapjaiban a minimálbér egyharmada.
A négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményét a jogosultak, az összevont adóalapba tartozó egyes jövedelmekre érvényesíthetik. A kedvezményt az a nő érvényesítheti, aki vér szerinti vagy örökbefogadó szülőként az általa nevelt legalább négy gyermek után családi pótlékra jogosult, vagy jogosultsága legalább 12 éven át fennállt.

   
Online adás
Üzenj nekünk!