Menü
Gyógyszertárban is elérhető a favipiravir

Közzétéve: 2021. 03. 09. 08:38 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Mostantól a járóbetegek számára is elérhető az a gyógyszer, amit eddig a kórházi kezelések során már hatékonyan alkalmaztak a Coviddal fertőzött betegek gyógyítására. A favipiravir tartalmú készítmény szedése előtt azonban, mindenképpen tájékozódni kell annak otthoni alkalmazásáról. Schneider Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy a gyógyszer már elérhető a legtöbb patikában.
Bíznak benne, hogy a gyógyszert a fertőzés korai szakaszában alkalmazva nem alakul ki súlyos szövődmény, és kevesebben kerülnek kórházba. Emellett az egyik legfontosabb cél az egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése, és hogy minden új koronavírusos beteg a számára legmegfelelőbb terápiában részesüljön - tette hozzá Schneider Attila.
Kiemelt fontosságú, hogy minden esetben tájékoztassák a gyógyszert kiváltó személyt arról, hogy a Favipiravir magzati károsodást okoz, alkalmazása várandós nők esetében ellenjavallt, a fogamzóképes nők és férfiak is csak megfelelő fogamzásgátlás mellett alkalmazhatják. - tette hozzá a kamara elnöke

   
Online adás
Üzenj nekünk!