Menü
Nyári szünet - óvatosságra intenek a rendőrök

Közzétéve: 2021. 07. 21. 09:29 - Germán Márton, Vörösmarty Rádió

Javában tart a nyári szünet, az iskolások számára eljött a jól megérdemelt kötelezettségmentes időszak, de számos veszély leselkedhet rájuk otthon és a szabadban is. A rendőrök most is arra hívják fel a figyelmet, hogy időről időre a szülők ismételjék át a gyerekekkel az értékek és a biztonság megőrzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Vörös Ferencné, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta: sok gyermek egyedül marad otthon a szünidőben, ezért az egyik legfontosabb íratlan szabályra fontos figyelmeztetni őket: soha senkit ne engedjenek be a lakásba. Vörös Ferencné hozzátette: fontos, hogy az utcán, játszótéren idegennel ne álljanak szóba a gyerekek, és semmit se fogadjanak el.
Sokan táborokban töltik a nyár egy részét, ahova nem javasolt értéket vinni. De a strandon is vannak veszélyek: fontos észben tartani, hogy a törölköző nem szolgál széfként, ha elrejtjük telefonunkat, pénztárcánkat, annak könnyen lába kelhet. A megnövekedett turista szezonban a rendőrök megerősített erőkkel vannak jelen a strandokon, közterületeken- tette hozzá az osztályvezető.
Sokan a nyáron társaságba tömörülve járják az utcákat, a fiatalok azonban gyakran nincsenek annak tudatában, hogy egy-egy csínytevés szabálysértéssé, bűncselekménnyé is fajulhat. Erről is érdemes időnként beszélgetni a gyerekekkel, és fontos átismételni velük a közlekedés szabályait. A szakemberek azt tanácsolják, ha bárki bajba kerül, vagy veszélyt észlel, azonnal értesítse a szüleit, vagy hívja a 112-es segélyhívót.

   
Online adás
Üzenj nekünk!