Vörösmarty Rádió - WebkameraVörösmarty Rádió - Online adás
Vörösmarty Rádió -  Székesfehérvár - A város hangja
A város hangja
Hallgass minket online!
Vörösmarty Rádió -  Székesfehérvár - Mi vagyunk a város hangja
Online műsorújság
Nézd meg, mit hallhatsz nálunk!
Vörösmarty Rádió -  Székesfehérvár - Mi vagyunk a város hangja
Hirdetések
Hirdess velünk!
  • 0
  • 1
  • 2

Munkatársaink

Gemeiner Lajos - Vörösmarty Rádió

Gemeiner Lajos

szerkesztő-műsorvezető
2004-ben végeztem a Komlósi Oktatási Stúdióban rádiózás szakon. Ezután rövidebb televíziós szerkesztői és egy filmgyári munka után a verseny szférában helyezkedtem el. Majd 2015-ben költöztem Székesfehérvárra és a itt adódott a lehetőség, hogy rádióban is kipróbálhatom magam 2016 novemberében. Azóta a Vörösmarty Rádió csapatához tartozom és a legjobb tudásom szerint sajátítom el a szakma fortélyait. Célkitűzésem, hogy szerteágazó területen tudjak értéket közvetíteni a hallgatóinknak és a képességeimet fejlesztve legyek hasznos tagja a rádió csapatának.
Germán Márton - Vörösmarty Rádió

Germán Márton

hírszerkesztő
Azt mondják nem véletlenül alakult így. Főiskolai gyakorlatként kezdődött 15 éve. A Vörösmarty Rádióban, a kodolányis évek alatt sajátítottam el a szakma alapjait, hol riporterként, műsorvezetőként, vagy hírszerkesztőként munkálkodva. Az első "utcaembere-interjú", időjárás-jelentés, lapszemle és Aktuális máig meghatározó "első-élmények". Talán ezeknek az élményeknek köszönhető az azóta is tartó szerelem. Bár hírszerkesztő-hírolvasóként több rádióban is megfordultam, az itt szerzett tapasztalatok, élmények máig meghatározóak. Örülök kannak, hogy ismét a Vörösmarty Rádió csapatának tagja lehetek!
Horváth Miklós - Vörösmarty Rádió

Horváth Miklós

technikai munkatárs
A rádió biztonságos működésének és hangzásvilágának felelőse vagyok. Végzettségem villamos üzemmérnök, 1989 óta foglalkozom hivatásszerűen az elektronikus médiával. A Vörösmarty Rádió indulása 1956-ban édesapám nevéhez kötődik, 1994 szeptemberében, a rádió ismételt indulása már az én vezetésem alatt történt meg. Több rádiónál és televíziónál is dolgoztam hangmérnökként és műsorvezetőként, később pedig az esztergomi rádió főszerkesztője és igazgatója lettem. Ezt követően a Dunakanyar Rádióhálózat létrehozására és üzemeltetésére kértek fel, aminek nagy örömmel tettem eleget. Az elkészült hálózatra (Esztergom, Komárom, Vác, Pécel, Monor, Gyál) létrehozása és azóta is büszke vagyok, a Vörösmarty Rádió pedig életem fő műve.
Kiss György - Vörösmarty Rádió

Kiss György

szerkesztő-műsorvezető
Rádiós munkám 1989-től kezdődött Komjáthy György és Haluska Imre mellett, az akkori Petőfi Rádió (Pillantás az európai diszkókba, valamint az Éjszakai koktél című műsorok vendégeként, későbbiekben szerkesztő-műsorvezetőjeként is.) Ekkor már havi rendszerességgel szerepelhettem B.Tóth László Poptarisznya című műsorában is, mint az Országos Iskolarádiós Központ vezetője. 1994-től hivatásos előadóművészként, rádiós szerkesztőként a ma már nem létező, de az akkor frissen megalakult Fehérvár Rádió munkatársa lettem, ahol az általam létrehozott Zeneturmix műsor kizárólagos házigazdája voltam, egészen 2018 őszéig. Még abban az évben a Vörösmarty Rádió stábjához csatlakoztam, ahol a mai napig műsorvezetőként hallhatnak.
Dávid Renáta - Vörösmarty Rádió

Kiss-Dávid Renáta

szerkesztő-riporter, műsorvezető
Nagy vágyam volt, hogy híradós műsorvezető lehessek, s érdekelt a színfalak mögötti "sertepertélés", az élő adás előtti drukk, a műsorszerkesztés. Olyan munkát képzeltem el magamnak, amely minden nap képes új ismeretekkel gazdagítani tudásomat. A TV2-nél töltött időszak nagyon meghatározó élmény volt számomra, a Mokka című műsorban szerkeszthettem az aktuális reggeli témákat, később az FM 89,8 adta meg számomra a "kezdőhangot", ahol rádiós ismereteimet gyakorolhattam a Bajai Rádió hírolvasójaként. Ezután kerültem a Fehérvár Televízió és a Vörösmarty Rádió mikrofonja elé.
Pál Loránd - Vörösmarty Rádió

Pál Loránd

hírszerkesztő
Már egészen fiatal koromban magába szippantott a média világa. Első számítógépem óta le sem veszem a szemem a monitorról, időközben pedig a kockulás, azon belül is a világhálón való szörfölés lett az első számú hobbim. Annak köszönhetően, hogy be nem áll a szám, a főiskolán a kommunikáció volt az "alap", aminek az évek során a "mestere" lettem. Első szárnypróbálgatásaim után alábbhagyott a lendület, ám Székesfehérváron visszataláltam a médiához. Hírszerkesztőként friss hírekkel, információkkal látom el a Vörösmarty Rádió hallgatóit. Délutánonként a focipályán, hétvégente a moziban találhattok, kedvenc ételem pedig a svéd húsgolyó. Mottóm: Mit számít, ha az ember boldog?
Palkó Zsuzsi - Vörösmarty Rádió

Palkó Zsuzsi

szerkesztő-műsorvezető
Egész távolról, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből fújt ide a szél 18 évesen. Fehérvár nagyon hamar az otthonom lett; szeretek itt élni, dolgozni. Szerencsés vagyok, hiszen az álmom vált valóra azzal, hogy rádiózhatok. Szeretek új embereket megismerni, és az ő szakterületüket, célkitűzéseiket, programjaikat bemutatni a hallgatóknak. A legközelebb a portrébeszélgetések és a mélyebb önismereti/lelki beszélgetések állnak hozzám, de valójában ugyanennyire szeretem a könnyebb hangvételű műsorokat. A munkámban magamat egy hídnak látom: hidat képezek az egyes témák, szakemberek és a hallgatók között, remélve, hogy a beszélgetések eljutnak azokhoz, akiknek éppen arra van szükségük.
Sasvári Csilla - Vörösmarty Rádió

Sasvári Csilla

szerkesztő-műsorvezető, riporter
Az elmúlt évtizedekben bejártam a média bugyrait. Voltam tv-ben narrátor, gyártásvezető, riporter, és aki a kávét főzi. Aztán jött a RÁDIÓ ahol kipróbáltam a zenei szerkesztést, dolgoztam mint műsorvezető, napi szerkesztő, majd „száguldó riporter”, és még reklámszövegeket is írtam. Gyakran fordultam elő Székesfehérváron és a Velencei-tó környékén színpadokon, de lehettem speaker rally versenyeken. Ezután jött egy kis kitérő az újságok felé, ahol voltam újságíró, főszerkesztő, lapigazgató, de még állástalan újságíró is. Ennyi hasznos és haszontalan időtöltés után adta a jó sors, hogy visszatérhettem a Vörösmarty Rádióba, ahol a műfajon belüli legkedvesebb feladatom van, beszélgetek érdekes emberekkel és keresem azok érdekes oldalát, akik úgy gondolják, hogy bennük nincs semmi különleges – mindenkiben van, csak felszínre kell hozni. A mi rádiónk abban a szerencsés helyzetben van, hogy szöveges tartalommal kényeztetheti közönségét. Míg erre igény és lehetőségem adódik, szívesen és szeretettel szolgálom a hallgatót!
Schéda Zoltán - Vörösmarty Rádió

Schéda Zoltán

szerkesztő-műsorvezető
2001-ben szólaltam meg először rádióban. Számos vidéki és országos rádiónál megfordultam már, mint műsorvezető vagy riporter. Én tényleg abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkámat szórakozásnak, az álmaim mindennapi beteljesülésének tarthatom. Jelenleg a Jó reggelt, Fehérvár és a Fehérvári Délelőtt műsorvezetője vagyok, amely remélhetőleg ugyanolyan örömmel tölti el a hallgatókat mint engem.
Szabó Petra - Vörösmarty Rádió

Szabó Petra

szerkesztő-riporter
Mióta az eszemet tudom, érdekelt a hírek világa. Egész kicsi korom óta szerettem volna megélni azt, hogy milyen az információkat elsőként tudatni a hallgatókkal, nézőkkel. 2014 óta van szerencsém a Fehérvár Médiacentrum csapatában dolgozni. Gyakornokként kezdtem a Fehérvár Televízióban, közben írni kezdtem a Fehérvár Hetilapba, ezután a Vörösmarty Rádió mikrofonjai mögé is beülhettem és az fmc.hu weboldalra is szerkeszthetek cikkeket. A folyamatos fejlődés és a változatosság jellemzi ezt a munkát, ami engem teljesen beszippantott.
Szőllősi Attila - Vörösmarty Rádió

Szőllősi Attila

hírszerkesztő
A rádiós hírszerkesztés alapjait Kaposváron tanultam meg. Onnan kerültem Székesfehérvárra a Médiacentrumhoz 2009-ben. Három év után úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam más életterületeken is. Közben megszületett Marcell kisfiam, aki alapjaiban változtatta meg az életem. A mikrofon viszont örök szerelem maradt számomra. Ezért is örülök, hogy újra a Médiacentrum kötelékébe kerülhettem és szerepelhetek a Vörösmarty Rádióban.
Varga Zalán - Vörösmarty Rádió

Varga Zalán

szerkesztő-riporter, hírszerkesztő
Kiskorom óta folyamatosan jelen van a média az életemben. Tizenegy évesen szippantott be a rádiózás világa, amit nem lehet könyvből tanulni. Tudásomat az ország különböző pontjain dolgozó kollégáktól sajátítottam és jelenleg is sajátítom el. A rádiós szakma egy élethosszig tartó tanulás, mindig meg tud újulni, tartogat magában meglepetéseket: nincs két ugyanolyan nap, mindig más és más "akadályokkal" kell szembenézni és megoldani azokat. Itt, a Fehérvár Médiacentrumban a rádiózás mellett belekóstolhattam a televíziózásba és az újságírásba is, azonban a szívem csücske mindig is a rádió, azon belül a hírszerkesztés-hírolvasás.
Hagymásy András - Vörösmarty Rádió

Hagymásy András

ügyvezető igazgató
A Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomáim az üzleti élet irányába indítottak el, de közéleti érdeklődésem, családi hagyományaim és újságírói tanulmányaim a kommunikáció-tudomány világába sodortak – szinte észrevétlenül. Tizenhárom évig a távközlés és a média határmezsgyéjén billegő nemzetközi nagyvállalat, a UPC magyarországi kommunikációs tevékenységét irányítottam, mígnem 2009-ben a mindennapos budapesti ingázással felhagyva a székesfehérvári Önkormányzati Kommunikációs Központ felépítésébe kezdtem. A Központ felépült és működik, így új feladatot vállaltam 2012-ben: a Fehérvár Médiacentrum vezetését. Nehezen magyarázható vonzalmat érzek Csehország, a cseh kultúra és minden egyéb bohémságok iránt. „A Hrabal-galaxis pillanatképei” című vándorkiállítás egyik alkotójaként Bohumil Hrabal világába igyekszem elkalauzolni mindazokat, akik érdeklődnek a közelmúlt közép-európai irodalma iránt.
Látrányi Viktória - Vörösmarty Rádió

Látrányi Viktória

politikai tartalom koordinációjáért felelős vezető
Több mint egy évtizede gyakornokként kerültem a Fehérvár Televízióhoz. Azonnal szerelembe estem a televíziózással. Szívügyemnek tekintem az esélyegyenlőséget, dolgoztam az MTV Sorstársak című műsorának. 2008-ban Esély-díjjal ismerték el munkámat. Szívesen mutatok be érdekes emberi sorsokat, történeteket. 2009-ben Helyi érték díjat nyertem a „Szeretet útján” című dokumentumfilmért, amit a holtmarosi magyar árvaházban forgattam. Az esélyegyenlőség mellett nagy szerelmem a kultúra, a kortárs művészet. Kipróbáltam már magamat a klippkészítés és a filmgyártás világában is. Írásaim rendszeresen olvashatóak a Fehérvár című hetilapban. Két gyermekem van Vivien és Levente.
Novák Zsuzsa - Vörösmarty Rádió

Novák Zsuzsa

gazdasági és marketing csoport vezető
Évtizedek óta dolgozom az üzleti életben, ebből húsz éven át vezetőként végeztem a munkám. Szerencsésnek tartom magam, hiszen a számos jó barátság mellett nagy tapasztalatot szerezhettem a kereskedelemben is. Sok jó csapatban dolgoztam már, és most is egy eredményes csapattól kaptam bizalmat a Fehérvár Médiacentrum gazdasági és marketing csoport vezetőjeként. Szakterületem az értékesítés, az egyes munkafolyamatok kialakítása, fejlesztése, hatékonyságának növelése. Szabadidőm központja pedig a két kiskutyám, Sári és Rozi.
Sági István - Vörösmarty Rádió

Sági István

műszaki vezető
Szinte a kezdetektől, eleinte külsősként, majd főállású operatőrként tevékenykedem a tévében, főleg dokumentumfilmek, magazinműsorok anyagát forgattam. 1997 óta látom el a műszaki vezetői teendőket. A jelenlegi beosztásom minden időmet kitölti, de lehetőség szerint a képalkotásban továbbra is részt veszek.
Wéhli Regős Dóra - Vörösmarty Rádió

Wéhli Regős Dóra

főszerkesztő
Riporterként, felelős szerkesztőként, műsorvezetőként rádiókban és helyi televíziókban, valamint az MTI-nél és a Magyar Rádióban sajátítottam el a szakma alapjait. A Dél-Alföldet magunk mögött hagyva 2016 nyarán a Balaton felvidékre költöztünk családommal. Szabadidőmet férjemmel és Bánk fiammal töltöm, együtt fedezzük fel a térség látnivalóit. Számomra a mozgás életforma: sport nélkül elképzelhetetlenek a hétköznapok. Rendszeres futással próbálom magam karbantartani, hiszen családanyaként két helyen, otthon és a munkahelyemen kell nap mint nap helyt állnom.
Romhányi Anikó - Vörösmarty Rádió

Romhányi Anikó

főszerkesztő-helyettes
A Vörösmarty Rádió indulása óta dolgozom a médiumban, még főiskolásként kezdtem szerkeszteni és műsort vezetni. A Kodolányi János Főiskolán beszédtechnikát oktattam és részt vettem a rádiós gyakorlat irányításában is. Dolgoztam a fehérvári Reflex rádióban, a Duna Televízióban és a Magyar Televízióban, emellett évekig tanítottam végzős diákokat a médiaismeret alapjaira. Szabadidőmet két fiammal, Danival és Zsombival töltöm, együtt fedezzük fel az ország legszebb túraútvonalait.
Somos Zoltán - Vörösmarty Rádió

Somos Zoltán

főszerkesztő-helyettes
Először még a múlt században dolgoztam a Fehérvár Televízióban, közvetlenül egyetemi tanulmányaim végeztével. Országos tévéknél töltött másfél évtized után, olimpiák, egyéb világesemények tapasztalatával a hátam mögött tértem vissza a Fehérvár Médiacentrumba 2012-ben. A város életében kiemelkedő szerepet játszó sport eredményeiről, szereplőiről, mindennapjairól számoltunk be sportos kollégáimmal, jelenleg pedig főszerkesztő-helyettesként már nemcsak a sport tartozik a tevékenységi körömbe. De aktívan sportolva ma is elképzelhetetlen életem a mozgás nélkül, ahogy amatőr színházi közösségünkben másik kedves fiatalkori időtöltésemhez is visszatértem. A kulturális tudás minden ember épülésének alapvető eleme, szeretném, ha ez határozná meg műsorainkat, legyen szó a Fehérvár Médiacentrum bármely felületéről.
Kiss Mária - Vörösmarty Rádió

Kiss Mária

titkárságvezető
Székesfehérváron születettem, a Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szakközépiskolában végeztem. Az iskolai évek után a kereskedelemben dolgoztam majd 15 éven keresztül. Munkám legörömtelibb része az emberekkel való kapcsolattartás volt. Előző munkahelyem a Polgármesteri Hivatal volt. Ezt a tapasztalatot szeretném kamatoztatni a Fehérvár Médiacentrumnál is. Szabadidőmben sokat találkozom barátaimmal vagy olvasok, leginkább szépirodalmat.