Menü
Dunán innen, Dunán túl - öt táncegyüttes hozta el tájegységének hagyományait

Közzétéve: 2019. 08. 20. 12:19 - Bóna Éva, Vörösmarty Rádió

A Székesfehérvári Királyi Napok utolsó napján Népművészeti Fesztivált rendeznek a Belvárosban. Augusztus 20-án délelőtt a „Dunán innen, Dunán túl” színes programjaival kezdődött az ünnep, A Városház téren a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társaságának kézművesei mutatják be tudásukat. Az érdeklődők maguk is próbálhatják a nemezelést, a fafaragást, a gyékényfonást, a varrást, a hímzést, a szövést, a gyöngyfűzést, a csipkeverést, a mézeskalács-díszítést, a gyöngyszövést és a csuhézást.

Az öt táncegyüttes a közönség bevonásával, a Belváros több pontján zajló interaktív programok után a Mátyás király-emlékműnél felállított színpadon is bemutatkozik.

Az Országzászló téren a badacsonytördemici Tördemic Néptáncegyüttest, a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttest, majd a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesületet, a Szent István emlékjelnél a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttest, az Országalmánál pedig az őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesületet láthatja a közönség. A színpadi programok a Mátyás emlékműnél zajlanak.

   
Online adás
Üzenj nekünk!